over deze website en de maker

Als beheerder van deze website verzamel noch bewaar ik cookies of andere persoonlijke informatie van bezoekers, anders dan de informatie die u zelf geeft door een reactie achter te laten.

Joop Lahaise schrijft, fotografeert soms en is politiek actief als gemeenteraadslid voor de Hilversumse PvdA na eerder tien jaar deelraadslid (laatste twee jaar bestuurscommissie) te zijn geweest in Amsterdam-Centrum. Voorts: secretaris van de stichting Comité Herdenking Februaristaking Hilversum 1941. Artikelen op deze website zijn op persoonlijke titel geschreven. Op alle inhoud – beeld en tekst – berust copyright (©JPL) tenzij anders vermeld. Gebruik van materiaal zonder toestemming is verboden, behoudens het citeren van teksten met duidelijke bronvermelding. Voor informatie toestemming voor het gebruiken van foto’s mailt u met joop at lahaise dot nl.

Auteur was van 1 januari 2007 tot 1 januari 2021 directeur/hoofdredacteur van MUG Magazine, het gratis Amsterdamse maandblad voor sociale kwesties met speciale aandacht voor de positie van minima. Daarvoor onder andere adjunct-redactiechef Weekmedia (Amsterdams Stadsblad) en mediaonderzoeker/-woordvoerder en projectleider stichting Anti Discriminatie Overleg (ADO). Initiatiefnemer van www.opstand.nu en secretaris/webbeheerder van Stichting Herdenking Februaristaking Hilversum 1941.

Neerlandicus/taalbeheerser met kennis van nieuwsmedia en leservaring (mediaworkshops en docent Nederlands). Journalist in hart en nieren, met een mening. Liever eerlijk subjectief dan zogenaamd objectief. Studeerde Nederlandse taal- en letterkunde aan de UvA (doctoraal) met bijvakken massacommunicatie (o.a. persgeschiedenis en filmkunde).

Disclaimer

Teksten op deze website zijn meest beschouwingen en essays, soms eerder gepubliceerd in krant, tijdschrift of website (o.a. Reporters Online en Joop.nl). Daarnaast foto’s met literaire verhalen. Gelijkenissen met bestaande personen berusten op toeval, of toch niet helemaal. Er kunnen hoe dan ook aan deze verhalen geen rechten worden ontleend, noch claims op gelegd.