over Joop Lahaise

Schrijft, publiceert soms en bemoeit zich met lokale politiek als gemeenteraadslid voor de Hilversumse PvdA. Voorts: secretaris van de stichting Comité Herdenking Februaristaking Hilversum 1941.

Van 1 januari 2007 tot 1 januari 2021 directeur/hoofdredacteur van MUG Magazine, het gratis Amsterdamse maandblad voor sociale kwesties met speciale aandacht voor de positie van minima. Daarvoor onder andere adjunct-redactiechef Weekmedia (Amsterdams Stadsblad) en onderzoeker/mediawoordvoerder en projectleider stichting Anti Discriminatie Overleg (ADO). Initiatiefnemer van de ‘startup’ nieuwswebsite www.opstand.nu.

Neerlandicus/taalbeheerser met ruime kennis van de media en leservaring (mediaworkshops en docent Nederlands). Journalist in hart en nieren, met een mening. Motto: liever eerlijk subjectief dan zogenaamd objectief. Studeerde naast Nederlandse taal- en letterkunde aan de UvA (doctoraal) massacommunicatie (o.a. persgeschiedenis en filmkunde) als bijvak.

Politieke junkie, niet bang om zijn vingers te branden. Ervaring met lokaal bestuur in Amsterdam-Centrum en Hilversum. Sociaaldemocraat, vrijdenker en humanist in hart en nieren.  Bloedhekel aan onrecht en hypocrisie.