over Joop Lahaise

Schrijft, publiceert soms en bemoeit zich met lokale politiek. Nr. 4 op de lijst voor de Hilversumse PvdA en secretaris van de stichting Comité Herdenking Februaristaking Hilversum 1941.

Van 1 januari 2007 tot 1 januari 2021 directeur/hoofdredacteur van MUG Magazine, het gratis Amsterdamse maandblad voor sociale kwesties met speciale aandacht voor de positie van minima. Daarvoor onder andere adjunct-redactiechef Weekmedia (Amsterdams Stadsblad) en onderzoeker/mediawoordvoerder en projectleider stichting Anti Discriminatie Overleg (ADO). Initiatiefnemer van de ‘startup’ nieuwswebsite www.opstand.nu.

Neerlandicus/taalbeheerser met ruime kennis van de media. Journalist in hart en nieren, met een mening. Studeerde naast Nederlandse taal- en letterkunde aan de UvA (doctoraal) massacommunicatie (o.a. persgeschiedenis en filmkunde) als bijvak.

Politieke junkie, niet bang om zijn vingers te branden. Ervaring met lokaal bestuur in Amsterdam-Centrum en Hilversum. Sociaaldemocraat, vrijdenker en humanist in hart en nieren. Sympathisant van Vrij Links en van Linksom.

Dit blog gaat over journalistiek, media, politiek, cultuur, Hilversumse kwesties en de wereld & zijn randgebieden. Onder het kopje WVTTK gun ik mijzelf ook wat literaire vrijheid.

Motto: liever eerlijk subjectief dan zogenaamd objectief.