ID102 Lessen voor links: wees niet koppig

102 – Diederik Samsom heeft mijn sympathie. Als commissaris bij staatsenergiebedrijf EBN en onderhandelaar voor het Landelijke Klimaatakkoord zal hij zijn ervaring in de politiek, zijn wetenschappelijke achtergrond en zijn verleden als milieuactivist voor Greenpeace goed kunnen combineren. Maar ik heb Diederik ook leren kennen als een echte technocraat: oplossingsgericht, zakelijk, niet al te zeer gehinderd door twijfels van ideologische aard. Een koppige beta, met één duidelijk doel: een betere wereld. Maar om die betere, duurzamere wereld te bereiken is een plan nodig dat op veel meer parameters is gebaseerd dan op die paar die nu tegen aardgas pleiten. Een door Diederik onderschatte parameter is dat maatregelen die onvoldoende draagvlak genieten tot een reactie kunnen leiden waarin überhaupt geen ruimte meer zal zijn voor duurzame ontwikkeling. Zie Trump.

Geef het door

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.