ID102 Lessen voor links: wees niet koppig

102 – Diederik Samsom heeft mijn sympathie. Als commissaris bij staatsenergiebedrijf EBN en onderhandelaar voor het Landelijke Klimaatakkoord zal hij zijn ervaring in de politiek, zijn wetenschappelijke achtergrond en zijn verleden als milieuactivist voor Greenpeace goed kunnen combineren. Maar ik schat Diederik ook in als een echte technocraat: oplossingsgericht, zakelijk, niet al te zeer gehinderd door twijfels. Een koppige beta, met één duidelijk doel: een betere wereld. Om die betere, duurzamere wereld te bereiken is een plan nodig dat op veel meer parameters is gebaseerd dan op die paar die nu tegen aardgas pleiten. Een door Diederik onderschatte parameter is dat maatregelen die onvoldoende draagvlak genieten tot een reactie kunnen leiden waarin überhaupt geen ruimte meer zal zijn voor duurzame ontwikkeling. Zie Trump.

Geef het door

Be the first to comment on "ID102 Lessen voor links: wees niet koppig"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.